Work

Cubic core

apartment renovation in Amsterdam

 

 

Renovation and interior design of the first floor of a traditional residential apartment located in Amsterdam.

 

The new space is organised around the “oak heart”, a big shared walk-in closet. The cubic core is sensitively touched by a metal framed glass corridor, which contains the entrances to all the rooms, provides continuity and allows light to reach deep into the interiors. Furthermore, the new design emphasises the connection with the exterior with a complete opening at the back facade to the garden.

 

In the bathroom, warm wood, blue ceramic handcrafted tiles and natural lava stone basins add calming and peaceful accents to this room, allowing the residents to focus on their body wellness in a relaxing environment.

 

 

Photographs courtesy of Luuk Smits






 

Casas cabañas

multifunctional housing extension 


Together with the architect Jonathan Schuster, we worked in this extension of a family house in a town of Niedersachsen, Germany. The client asked for a multifunctional space to develop different activities from private to professional ones, as the base of her therapy sessions. Space could also work autonomous dwelling.

According to the multifunctional purpose of the extension, each volume allows different functions; the pink one is the primary house were all basic necessities are covered - kitchen, dining room, toilet and bedroom- and the green one is the multifunctional and social space prepared to be lived, enjoyed and shared changing due to each specific necessity.

The new extension consists in the annexation of two traditional typological houses' structure which grows from the main house, constituting a small spontaneous collective, emphasized by the fact that the volumes have different dimensions and colours.




 

 

 

 

House Ersdorf

 family house renovation of a listed building

 

In collaboration with the architect Jonathan Schuster we have worked in the renovation of this historic heritage building in a village close to Bonn, Germany. The renovation has been executed in two phases.

 

This old building with L shape has changed and being extended for the old owners for years. Our decision was to recover the old court building atmosphere, its slenderness and traditional essence so much as it is possible from the exterior and even the interior design.

 

Currently, the first phase of the project is finished and the second phase is in execution.

 

 

 

 

 

©2019 by Cantero Architecture