Work

Frans Halsstraat

First floor renovation

 

 

Renovation and interior design of the first floor of a traditional residential apartment located in Amsterdam.

 

The new space is organised around the “oak heart”, a big shared walk-in closet. The cubic core is sensitively touched by a metal framed glass corridor, which contains the entrances to all the rooms, provides continuity and allows light to reach deep into the interiors. Furthermore, the new design emphasises the connection with the exterior with a complete opening at the back facade to the garden.

 

In the bathroom, warm wood, blue ceramic handcrafted tiles and natural lava stone basins add calming and peaceful accents to this room, allowing the residents to focus on their body wellness in a relaxing environment.

 

 

Photographs courtesy of Luuk Smits

 

Unterdorfstrasse

Family House renovation

 

 

In collaboration with the architect Jonathan Schuster we have worked in the renovation of this historic heritage building in a village close to Bonn, Germany. The renovation has been executed in two phases.

 

This old building with L shape has changed and being extended for the old owners for years. Our decision was to recover the old court building atmosphere, its slenderness and traditional essence so much as it is possible from the exterior and even the interior design.

 

Currently, the first phase of the project is finished and the second phase is in execution.

 

 

 

 

Okerstrasse

Therapy House - extension

 

 

Also together with the architect Jonathan Schuster, we worked in this extension of a family house in Seershausen (Germany). The client asked for a multifunctional space to develop different activities and also be an autonomous living area.

 

The new extension consists in the combination of two traditional typological houses' structure which grows from the main house, constituting a small spontaneous collective. Each volume has different functions; one is the living space (kitchen, dining room, toilet and bedroom) and the other one is the multifunctional space prepared to be lived.

 


 

 

 

 

Tras Las Casas

Viability study

 

 

I had the possibility to elaborate the viability study of this traditional Canarian Finca, classified as good of cultural interest and is composed of three parts: the building, the orchard and the farming area.

 

This finca is ideal for activities related to coexistence and enjoyment of the natural environment outdoors with ecological or cultural themes. This farm is especially aimed at people attracted to live in a traditional, sustainable and ecological environment, in which to find in a temporary or permanent dwelling in an almost self-sufficient lifestyle.

 

 

 

 

 

 

©2019 by Cantero Architecture